Hvedebrødet – Signatur
Det handler om at kaste hjertet og løbe efter det! –
CITAT: MIN KONE, BRØDKVINDE OG INSPIRATOR
Det lille ord
Dette er min signaturopskrift, og sammenlagt med ælteteknikken tog den mig fire år at udvikle. Og ja, jeg udvikler faktisk stadig på den. Den er blevet spist, smidt ud, brændt, og der er givet rigtig, rigtig mange dårlige, flade, sorte brød ud til venner og bekendte i mit næsten maniske arbejde med denne opskrift.
Men som jeg plejer at sige: Det smukke ligger i fejlen, og det er af dem, man lærer.
Dette er et uddrag fra min Bagebog Brødmanden og Den LILLE Brødfabrik der indeholder flere teknikker,
og 249 siders grundviden og teknikker om surdejsbrød
Mængde stenformalet mel pr. opskrift: 50 %
Fuldkornsprocent: 13,6 %
Drys i hæve kurv: Majs og hvedemelsblanding.
Ridsning: Et langt rids eller to skrå ridsninger.
Bagning Ovnen: forvarmes til 275 grader og brødet bages færdigt ved 250 grader.
Smags- og duftnoter: Mild, med en sej, luftig krumme, der dufter frisk af korn og har en let syrlig smag.
Dejinformation: Dejen er meget taknemmelig at arbejde med, da vi bruger nogle stærke og kontrollerbare hvedesorter.
Brødmandsinformation
Denne dej gør sig fantastisk som pizzabund, hvis du kun kan spise et ud af de to brød, der bliver ud af opskriften. Følg ovenstående opskrift på de to brød, fra dej til færdig hævning i hævekurve, og gør følgende:
Varm ovnen op til maksimal temperatur.
Del hver dej ud i 3-4 portioner med en dejspartel.
Den unge surdejRul dejen meget flad, kom fyld på og bag på en forvarmet pizzasten eller omvendt bageplade.
Hans Henrik
april 25, 2020 @ 6:31 am
tror ikke helt jeg er sikker på processen jeg blander Ingredienser og interval ælter skal jeg så koldhæve(og hvad er det) eller skal Foldningen eller begge (hvor lang tid vil det tage at lave brødet)
takker på forhånd fra begynderen 😀
Simon
april 27, 2020 @ 7:41 am
Hej Begynder-Hans.
Bare fedt du er kommet i gang med dit helt eget surdejseventyr.!
Jeg har lavet en : “Sådan laver du en basisdej” som jeg håber kan hjælpe dig på vej.
Ellers må du endelig skrive igen. Hvis den gør, så giv den lige en “tommelfinger op” så vi kan hjælpe flest muligt
Cecilie Pedersen
maj 23, 2020 @ 6:22 am
Hej! Hvis man glemmer at lade brødet hæve på køkkenbordet i 1,5-2 timer efter foldning, kan det så redes? Kan man evt tage det ud af køleskabet nogen timer før det bages eller ?
Hilsen Cecilie
Simon
maj 26, 2020 @ 8:47 am
Hej. Du kan tage det ud minimum 4 timer, så på køl igen 1 time og så bage det.
Håber det hjælper
Simon