Melblandinger
Tak fordi du har erhvervet dig en af mine brødblandinger:
Jeg har lige hurtigt lavet en kort fremgangsmåde på hvordan du laver dej mv. ud fra given mel-bladning
Den vil blive mere udførlig, men corona-virusen har gjort at jeg bliver nød til at fokusere på salg af brød, forme, bøger og melblaninger i stedet for de kurser og foredrag som jeg plejer at leve af.
Så tak for at have køb et af mine produkter.
Brødmands Info:
Har du ikke surdej, eller vil du gerne være sikker på at din melblanding virker bedst muligt kan du gøre følgende
Version 1. Erstatte surdej med 5g økologisk gær og 30g (jo den er god ok) koldt vand ekstra.
Derefter skal du bare følge nedstående:
Version 2. Tilsæt 2-3 g gær sammen med din surdej.
Derefter skal du bare følge nedstående:
Sådan laver du surdejsbrød med din nye melblanding
1. Lav en ung surdej (8-14 timer før)
2. Følg ælteteknikken til det brød du skal lave – intervalæltning / smadremetoden-Vejledejen
3. Fold eller stræk dejen alt efter hvilken en melblanding du har købt, hvor efter den skal koldhæves som beskrevet i opskriften.
4. Afbagning af brød, føleges bagning af basisdeje eller udstikkerdeje
OBS: husk, Vejlebrødet/smadredejen skal ikke ridses, da det er en udstikker-dej og ikke et foldet brød som de folede brød.
For mere viden om glutentest, damp i ovn og andre teknikker, se mere på siden..