Hyggens Livredder
Det er nu med pandekager som det er med kærlighed: de skal nydes, mens de er varme
“Citat: J. Anker Larsen”
Pandekager er på mange måder hyggens livredder. Lidt ligesom at en klapsammen med rugbrød og leverpostej reder en hungrende mave.
Når regnen drypper, vejret er gråt eller når man som man har børn der til tider ikke kan finde på eller ud af at lege, så kan noget så simpelt som en god pandekage rede den gode stemning, og genetablere den gode danske hygge.
Bevares! Man kan jo altså også spise pandekager om sommeren med is os chokoladesauce, som en nem dessert efter et måltid, eller som en af mine personlige ynglings kager.. Pandekage kage, hvor man simpelthen bygger et kæmpe tårn af pandekager, og så imellem hvert lag fylder et tyndt (og det skal være tyndt) lag af sit ynglings fyld, og topper af med pynt evt. i form af smeltet chokolade, friske bær og marranges-toppe. MUMS FILLIBABBA, tror jeg nok lige der blev sagt.
Denne opskrift er en lidt mere luksus version, som sagtens kan simplificeres ved at erstatte eller helt undlade at tilføre nogen af ingredienserne.
I sin reneste form, så skal du kun bruge æg, mel, sukker og mælk, og er så simpel at børne selv lige kan slå en kagedej sammen i et snuptag.
Så lad os rede hyggen en bid af gangen, og fejre de simple goder i levet med et sukkersmil.