Det lille ord Her har vi en rigtig god ælteteknik for nybegyn… Rugbrødets Badboy At ridse sine brød lige før bagning kan vække frygt i selv … Der hersker altid en vis nervøs spænding i mig, når jeg ska… Morsurdjen er ikke den vi benytter tiMor-surdejen er essensen … Ja, du læste rigtig, rug-mor-surdej, det ruller godt hen over… Det lille ord Her har vi en rigtig god ælteteknik for nybegyndere i surdejsbrødenes verden. Det er en nem og forholdsvis risikofri æltning, der giver en dej med rigtig mange anvendelsesmuligheder. I modsætning til de fleste ælteteknikker, hvor man roligt skal føre dejen mod en færdig masse, der ikke må blive varm, og hvor man […] Rugbrødets Badboy At ridse sine brød lige før bagning kan vække frygt i selv de mest garvede brødmennesker. Der hersker altid en vis nervøs spænding i mig, når jeg skal til at bage mine brød. Bare det at skulle kigge ind i køleskabet om dejen nu har hævet som ønsket, og om jeg har gjort mit håndværk ære, er en prøve i sig selv. Mit råd er: Nyd det! Lad være med at stresse dig igennem processen. Morsurdjen er ikke den vi benytter tiMor-surdejen er essensen af det at være specialbager, og det er derfor vigtigt at have respekt for den til tider iltre dame. Denne opskrift på surdej er udviklet særligt til mine opskrifter på surdejs-brød, og jeg vil råde dig til at benytte den, da den passer til opskrifterne. Men igen, det handler om liv, og rådet skal ikke være en hæmsko om dit meldryssede bentøj. Ja, du læste rigtig, rug-mor-surdej, det ruller godt hen over tungen. Rug-mor-surdejen skal behandles ligesom hendes søster, mor-surdejen lavet på hvede. Og ligesom ved mor-surdejen på hvede bruger jeg hovedsageligt kun valset (ikke stenformalet) mel til opstarten af rug-mor-surdejen. Årsagen er, at vi skal kunne styre alle processerne, og det er derfor vigtigt at have nogle konstanter. Derfor bruger jeg kontrolleret mel fra en valsemølle.
Top Rated Recipes
All Top Rated Recipes
Smadredejn og smadremetoden
Det hemmelige rugbrød
Det hemmelige rugbrød er lavet på 100% r…Ridsning af Brøddeje
Bagning af brød og bageteknikker
Morsurdejen
Rug-morsurdej
Top Rated Recipes
All Top Rated Recipes
Smadredejn og smadremetoden
Af
Simon
Det hemmelige rugbrød
Det hemmelige rugbrød er lavet på 100% rugmel, 100% surdej og er saftigt med en spændstig krumme.
Samtidig har det også givet de største smags- og sjælelige oplevelser, en Brødmand kan turde håbe på.
Så i alt hemmelighed.. Sysh, og god bagelyst
Af
Simon
Ridsning af Brøddeje
Af
Simon
Bagning af brød og bageteknikker
Af
Simon
Morsurdejen
Af
Simon
Rug-morsurdej
Af
Simon