Confitterede spæde hvidløg
Til sprødstegning/bagning, salater og dressinger.
Det lille kloge ord.
Hvis du nå tænker på at fusionere søde bagte løg og knasende spøde løg, med et milt kys at hvidløg.
Så vil jeg klar mene du skal prøve denne opskrift.
Fandt på denne lækkerbisken, som en garniture til vores lune retter i min daværende restaurant hos Brød & Co. Og lad mig sige det sådan.. De er tårer-fremkaldende lækre.
De kan dog være svære at finde i supermarkederne, så det er bare med at komme ud og besøge din lokale gartner/grøntmand, som måske har plantet sine hvidløg for tæt, og derfor tynder ud i rækkerne, ved at sælge ud af disse delikatesser, enden de har dannet lameller og er klar til tørring, som man normaltvis gør ved hvidløg.
Så det er bare med at komme ud på jagt, efter dit næste smagsmæssige eventyr.
Lidt kokke info om Confitering fra wikipedia
Confitering er en fransk konserverings– og tilberedningsmetode, som primært bruges på and og gås. Confire’ betyder at konservere på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede)
Metoden går ud på, at smøre lårene fra fuglene ind i salt og henlægge dem et døgns tid. Herefter fjernes saltet og lårene bliver lagt i en gryde med andefedt (eller gåsefedt), hvor de simrer i flere timer. På et tidspunkt sier man fedtet og renser det for vand og urenheder, inden lårene og fedtet bliver lagt i en tætsluttende beholder, hvorefter de på køl kan holde i op til flere måneder.
På grund af den lange kogetid bruges metoden ofte, udover på and og gås, ved kød, der ikke er helt mørt.