Standard maddej

Opskrift fra kogebogen

”Mit Ærlige køkken”

Det lille ord

En god maddej, er en dej man kan bruge til mange formål. Derfor skal den også være funktionel, smidig og frem for alt smagfuld. Denne opskrift kan bruges til fladbrød, madbrød, pirogger, og pizzas hvor brødet lige pludselig har mere smagsmæssig fokus.

Lige netop denne opskrift indeholder en del stenformalet mel som tilføre mere smag til brødet, men kan gøre den lidt svære at håndtere. Så byt evt. den stenformalede hvede ud med almindeligt fuldkorns durum-mel.

 

Brødmands tip:

Denne opskrift er en lille en af slagsen der er passende til pizzas til en familie på 4 personer, eller madbrød til en uge for 2 personer.

Jeg plejer at lave dobbelt portion på en søndag, så er der pizzas til aftensmad og madbrød til børnenes ”lille-mad” i skolen.

Den samlede tid for at lave den færdige maddej til pizzas, fladbrød eller små madbrød er som udgangspunkt ca. 6-8 timer,

men den samlede ”hands on” arbejdstid er faktisk kun omkring 45 minutter. Samtidig så kan de foldede rå dejstykker holde sig i op til 24 timer i køleskabet, hvis de sættes derind straks efter foldning.