Bao

(Dampede kinesiske madbrød  )

“Ulovlighedder!!”

“Citat Onkel anderes fra far til fire”

 

 

Det lille ord

Denne slags deje og brød, ville normalt være stik mod alt hvad jeg står for.

Den normale opskrift ville på 100% fint hvidt mel, godt med sukker, olie og kæmpe mængder af gær.

Og ja, det eneste jeg har ændret i ingredienserne er, at de som altid er økologiske, og tilsat stenformalet fuldkornsmel for smag og ro i brødmands-hjertet

Brødet er luftigt og alligevel lidt klæg, og kan have en næsten underbagt “mund-feal”. JA! så skal den ikke engang i ovnen, men i stedet dampes!?!

 

Jamen hvorfor så sælge sin brødsjæl, spøger du så?

Svaret er såre simpelt… Fordi det er meeeeeega lækkert som madbrød til orientalske retter. En slags kinesisk /koreansk pitabrød eller som en eksotisk hotdog, for os danskere , så vi bedre kan forstå det.

 

Så vi dødelige buttede nordmænd og kvinder bukker os og siger ydmygt 

Xièxiè 謝謝 eller bare Tak

Den dampede umamismagende luftige lækkerbisken, kan fyldes med

  • Spæde eller fintsnittede grøntsager.
  • Marinerede tyndt skåret kødstykker.
  • Friske krydderurter, og her vil vi gerne have koriander. Ja! Det vil vi. Basta!
  • Fint snittede (ikke for stærke) chillis
  • Frittede hvidløgsskiver (MEGA lækkert)
  • Panerede fiskestykker – stegt i store mængder olie. Gerne sesam.

Brødmandsinfo

Det skal dog siges, at det ikke er tiltænkt som hele måltidet. I de østlige lande, spiser man ofte op til 5 små retter pr. måltid. Men hold det simpelt. En lille suppe, friske grøntsagsstænger med dyppelser, en forårsrulle, noget med ris eller boghvede.. Masser af ideer!

 

Vil du gerne have lidt mindre gærsmag, så skal du bare tilsætte den halve mængde gær, og så bare hæve dejen lidt ekstra ved punkt ?? i opskriften

 

 

Værktøjer.

Kinesisk dampkoger eller dørslag m flad bund

(kinesik dampkoger koster fra 109,- og har mange andre fantastiske anvendelses muligheder)

Kagerulle

Digital vægt.